Pages

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 17, 2014

~ SALAM RAMADHAN~ BULAN IBADAH; BULAN KEAMPUNAN; BULAN KERAHMATAN;BULAN BARAKAH

Assalamualaikum...



Alhamdulillah baru la ada mood sikit nak update...dh tukar wajah nie...kalo x, berat nanang,asyik hang ja di tgh jalan...segan sungguh la nak update...hehe~

sekejap ja masa berjalan...dh masuk 10 ramadhan terakhir nie..time ni bleh tgk 'peel' org mcm2..ada yg kalot p shoping, ada yg makin  bersemngt buat terawih, ada yg kalot buat kuih raya hehe~~ norma kehidupan kan...

dlm bulan mulia nie jugakla zionis israel tu nak buat onar kat gaza, mmg dok rncg lama dh tu..apa pun kita kena bertindak takat mana bleh utk bantu...sama ada dari segi sumbgn harta benda, boikot2, dan apa jua bentuk.... 
alhamdulillah la..x makan mcd,xdak la nk kecoh sgt bila boikot...mmg x mkn kan...byk lg burger sedap kot luar nie...dh la mahai...ish2...berubahla wahai saudara Islam sekalian...marilah2 sama bangkit bantu apa yg ptt...bkn sush pon haaa...

anak dara comey kami pun dh bleh duduk, dh bleh merangkak alhamdulillah syukur pada Allah...
cepat ja dh besar dh dia..subhanallah..mulala nk buat kerja2 rumah sama naik dgn kita...bkn bleh larang time nie..hehe...sat2 boring, p main hat lain plak, smoga anak solehah ini membesar dgn sihat dan cergas, amiin~

bulan nie kami semput skt...xleh nk balik kedah huhu...jimat kos, jimat mcm2....byk perubahan mndadak berlaku...smoga kami kuat~

mak bapak, mak ayah maafkan kami na xleh nak balik kerap2...baru nk menyimpn skt....tanggungan dh bertambah, duit pon kena bertmbh, nak bg selesa skt. =) smoga ALLAH berkati rezki yg kami perolehi nie...

~ utk hari2 terakhir ramadhan nie,sama2 la tingkatkan apa yg ptt..xleh buat byk, buat sikit pon jadila, ALLAH tahu kemmpuan kita, smoga ramadhan thn nie lebih bermakna, lebih baik dari yg dahulu. Smoga Allah bantu kita, rahmati kehidupan kita, berkati rezki yg kita perolehi, ampuni segala dosa2 kita, ampuni khilaf kita, ampuni kelalaian kita, smoga ALLAH dtgkan kekuatan utk beribadah dari segenap penjuru...

semoga ALLAH mmberi kemenangan kepada saudara kita di Palestin, ALLAH MAHA GAGAH, ALLAH MAHA PERKASA, Dia tolong hamba2 kesygn dia, bila diberi ujian mereka dpt bersbr, mereka kuat, mereka tahu ALLAH menyayangi mereka, mereka telah menempah syurga ALLAH yg mulia...mereka tlh menempah syahid di jalan ALLAH...subhanallah...dlm kepahitan ada kemanisan, dlm kesushn ada kesenangan,

apa yg berlaku ada hikmah sama ada ia baik atau buruk...amik pengajaran...jgn ulangi, kembalilah pada ALLAH YG MAHA MENGETAHUI SEGALA SESUATU...

alhamdulillah alhamdulillah..takat ni dl sahabat2...terima kasih pada yg sudi membaca dan ikut perkembgn blog nie...assalamualaikum~



No comments:

NAK REZEKI MURAH TAK?

LINKAGE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email